…în SUA, acolo-s banii, pu*ă (part II)

29 aprilie, 2010 | Andrei Sălăgean

Am ajuns in gara si era vreo 1130, doar la sase aveam tren. Totusi la o la o tipa cu care mai eram ii vine o idee nastrusnica sa schimbam cuseta cu un intercity si sa platim diferenta. Nu stam pe ganduri si la ora 13 eram deja imbarcati. Alta treaba dom’le, vagon restaurant, scaune confortabile, era altceva. Imi gasesc locul, dar nu stau mult pe ganduri ca si scot cartea de matematica si incep cu transformate Laplace. De la oboseala, nu am rezistat mai mult de 15 min, asa ca pun capul pe carte sa aţipesc putin. NUMAI CA… in fata mea era o fetita deaia mica. Da’ deaia mica de ii place sa puna intrebari – „Captain Obvious”. Atunci maicasa ii zice sa faca umpic de liniste ca „baiatu” vrea sa se odihneasca; pacat ca nu i-a zis si sa nu ma mai loveasca cu piciorul in tibie. -Dar nu doarme, numai si-a pus capul pe masa, el sta nu doarme, dar de ce sa doarma? paote sa doarma asa?… circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista.
Dupa 10 min de somnic cu DND vine controlorul, iar eu incep sa scot bilete, legitimatie, cupoane… si-mi incepe iară Sherlock – Dar el de ce da atatea, da ce-s alea, ce, ce si iara ce si de ce! vine un raspun simplu de la mama ei – Pentru ca e student. Si replica zilei: Dar nu e om de afaceri??? Wow, am ramas masca vreo 2-3 secunde. Chestia era ca tinuta mea era formata din camasa si sacou si noh, vorba noastra, păţeşti. Am vrut sa ii zic la maicasa sa nu isi faca probleme, mi se intampla zilnic sa fiu confundat cu un afacerist de mare succes. Si continua fetiţa, „-Dar ce e cu cartea? Nu e agenda de afaceri? Dar de ce nu are poze cartea? Dar ce faci cu cartea? Uite cartea mea, <insert book name here> e mult mai frumoasa, pot sa desenez.” Era tare nais( nice in engleza pentru necunoscatori) fata, asa ca am plecat sa ma relaxez la un Heineken rece. Am terminat destul de repede si ma intorc la Laurent si Taylor. Pana la Cluj din fericire am intarziat numai o jumatate de ora.
Pe la 2230 eram in camin. Am mai pierdut vreamea umpic si apoi somn, dar ca in sesiune: … e 1 noaptea, dorm 4 ore pana la 5 si ma trezesc sa mai invat umpic. Si de la 9 am mers la partial. Inca nu stiu cat am luat, dar nu cred ca o sa fiu foarte mandru de nota. Noi sa fim sanatosi ca visa am si pe restul le rezolv eu.


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.