Varianta fiziceasca a revelionului

1 ianuarie, 2009 | Andrei Sălăgean

      Fain revelion am avut si anul acesta. Super tare. O fost de tate numa una care sa faca striptease nu o fost. Lume multa, bautura, distractie, muzica, atmosfera, 2 etaje, mancare si scaune. Nu-mi vine acuma sa fac un rezumat cronologic dar ma gandeam sa scriu cum au evoluat lucrurile, in diferite stiluri. Sper sa intelegeti macar umpic din ce o sa scriu.
      Daca eram fizician. Fie 3 obiecte punctiforme A, B si C si si niste plane inclinate. Punctul A, din inertie si cu frecare urca pe primul planin timp ce punctul B merge paralel cu el, dar pe langa plan cu aceasi viteza si acceleratie. Punctul C dezvoltand o forta proprie se deplaseaza uniform, neaccelerat pe o traiectorie curbilinie inchisa. Dupa aproximativ nu stiu ca sa va spun, punctul B dezvolta si el o forta electrica interna fara combustie si devine pozitiv d.p.d.v electric. Punctul A este neutru, la fel si C. Punctul B incepe sa is accelereze deplasarea pe loc realizand salturi verticale pe directia inainte la distanta neglijabila de plan incercand sa ii modifice sarcina punctului A. Punctul C isi directioneaza miscarile spre planul inclinat initial fara a conturba miscarea celorlalte puncte si fara frecare. O miscare browniana.
      Punctul A ajunge la o distanta masurabila in milimicroni de varful planului. Totusi punctul A cedeaza un electron si devine pozitiv, cauza fiind salturile punctului B. Amandoua puntele ajungand la aceeasi sarcina se resping iar punctul A cade lateral de planul inclinat, diametral opus fata de B cotinuandu-si miscarea catre un alt plan inclinat cu un unghi ß mai mare ca unghiul Δ caracteristic primului plan.
      Din acest punct, toate evenimetele decurg „ca un ceas elvetian intr-un pahar cu soia granule”. Punctul A isi continua deplasarea pe planul 2, punctul B spre un alt plan paralel cu primul plan iar punctul C pe planul 1. Din cauza frecari, energiei pierdute, electronului pierdut, a gravitatiei si unghiului ß punctul A se opreste la milocul planului si intra intr-o stare de stagnare temporara. Pe scurt, punctele B si C ajung in varful planului, unde isi conserva o parte din energie, restul fiind folosita la mentinerea in echilibru.
      Pfuai de capu meu, ca ma apuca un ras cand ma uit ce am scris. Numa tampenii. Fain a fi cand o sa citesc anul viitor si fac comparatii :). Si inca ceva, simpla asemanare cu personaje reale, este pur fictiva si asa am vrut eu, sau cam asa ceva!

P.S. Pentru Gogu, scriu ca o fo tare si sper ca mai are tatuaju de pe buca…. Si sa nu ami arunce cu portocale dupa Tibo ;).


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.