1 decembrie. La Multi Ani Romania.

1 decembrie, 2008 | Andrei Sălăgean

      E 1 decembrie azi. Ma trezesc pe la 10 jumate, ma frec la ochi, nu aud inca nimic, probabil parada nu a inceput deja. Oricum ziua incepe bine. Peste vreo 15 min revin la PC sa vad ce zic si altii despre aceasta zi. Lumea pe messenger are ceva avatare cu tricolorul, statusuri cu la multi ani sau declaratii de iubire fata de tara. Oricum in astfel de momente românii, ROMÂNI îs. Iar eu sunt roman si m-am decis sa scriu ceva despre.
      Totusi inainte, am dat si o raita pe alte situri sa vad ce zic si altii. Cum era de asteptat pentru toti, a fost o rasturnare de sitatie la alegeri: PDL este defapt in fata la PSD. Pfff cat de mult m-am emotionat eu cand am auzit. Oricum cel mai mult m-am delectat pe site la PRM. Acolo oricand te uiti te simti patriot si roman adevarat, asta daca ai asa ceva in suflet. Mi-a ramas in minte urmatoarea fraza: „Fratilor, fiti cu ochii-n patru duminica, 30 noiembrie: Cine voteaza pentru ungurii sovini si dusmanosi? Serviciile Secrete? Cozile de topor romanesti, care se vind pentru 30 de arginti? „. Tare nu?
      Pentru mine aceasta zi inseamna ceva mai mult decat o zi libera. Pentru altii nici macar zi libera nu e. Iar cei mai de jos nici nu stiu exact ce inseamna aceasta zi. Eu vad lucrurile cam asa: Acu 90 de ani, o mana de oameni pur si simplu „destepti”, cu minte la cap, stiu sa profite de un context istoric si sa creeze ceea ce numim noi „Romania Mare” sau cum zicea un copil in povestirile istorice „Romania dodoloaţa”. Si lucru mare au facut. Noi cei de astazi nu ne putem da foarte bine seama. Adica nu in intregime. Pentru acei oameni, mai ales cei din Ardeal, a fost cea mai fericita zi din viata lor. Visul lor a devenit realitate. Voi cum v-ati simti daca visul vostru ar deveni realitate? Oamenii au luptat de-a lungul timpului pentru acest lucru. Au sperat continuu, inca din 1600 de la prima unire sub Mihai Viteazul. Si apoi vin niste „scursuri ale societati” si la fiecare esec al lor sau al altora unde intervin romanii baga replica: „ca asa is romanii”. Poi du-te dracului si fa-te madagascarian si atunci nu o sa te mai confrunti cu astfel de probleme. Cum poti spune ca romanii nu au spirit in ei, si daruire cand ei au luptat continuu pentru libertate, nu au renuntat stiind ca intr-o zi va veni si ceva mai bun.
      Eu sunt mandru ca sunt roman si voi fii pana voi muri, si chiar daca a fi sa mor din cauza unui roman de-a nostru. Astazi trebuie sa fii si tu mandru ca esti roman. Dar nu numai astazi, tot timpul. Niste oameni au luptat pentru ca tu sa fi liber, si-au dat viata si merita respectul nostru. Al meu l-au primit, dar al tau? Va doresc o zi de 1 decembrie frumoasa, plina de viata, cu amintiri cat mai bune( nu dealea de pe vremea lui Ceausescu) si strigati si voi odata Hai ROMANIA, nu doar atunci cand joaca nationala lui Piturca la europene sau in alte meciuri. HAI ROMANAIA!!!


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.