Site icon Născut pentru a reuși

Filozofia „Născut pentru a reuși”

         Mi-am pus melodia aceasta și m-am apucat să scriu. Am vrut să scriu pentru că, întâmplător, la fel ca și în postul anterior, mi-am adus aminte de o copertă de carte. O copertă care se pare că m-a învățat mai multe decât cartea în sine.


         Sunt aproape 10 ani de când am participat pentru prima dată la o olimpiadă, cea de matematică. Și eram așa de tânăr pe atunci… Și am ajuns până pe județ. Încă mai am ziarul cu clasamentul, premiul 3 parcă am luat( Melian a luat locul I, ce vremuri). Și știu că mă pregătisem intens și eram destul de dedicat. Aveam și o profesoară extraordinară care s-a ocupat mult de noi. A fost odată când mi-am luat mâncare, caietul și cărțile de probleme și am mers sâmbăta la școală să mă pregătesc la matematică. Și era ok bă pentru ca îmi plăcea și o faceam din plăcere.
         Dar premiul trei( nu locul 3), nu e chiar așa „awesome”. Și copcil fiind eu, a venit doamna profesoară și m-a consolat amintindu-mi de citatul de pe acea carte. M-a convins să nu renunț, să îmi continui treaba, să nu mă intereseze de ceilalți și să scot cât mai bine data viitoare. Asta nu inseamnă ca fix anul următor am și luat Locul I deoarece aici nu e vorba de un film de Hollywood. Dar am continuat să cred în șansa mea la fiecare olimpiadă până ce am terminat liceul.
         În filozofia mea de „Născut pentru a reuși” un lucru de care țin seama e chiar acea maximă: „Ai învins, continuă! Ai pierdut, continuă!”. Contează totuși și să ști cum să continui. Eu personal, atunci când câștig, încerc să văd cum am făcut să câștig ca să pot aplica același algoritm și data viitoare. Când pierd e puțin mai delicat, câteodată mă mai consolez cu faptul că fail-ul a fost influențat și din exterior. De exemplu joci fotbal și pierzi din cauza arbitrilor sau mergi la un interviu dar ești răcit și tu stai acolo ca o „balegă”. Pățești! Și dacă e să fie numai și numai vina ta… apoi „dai load game și schimbi algoritmul”.
         Important e să gasești ce ai greșit și să ști că ai greșit ca să ști ce să îmbunătățești. În cele din urmă, indiferent de rezultat tu să continui!
Exit mobile version