Viața și fotbalul

17 noiembrie, 2013 | Andrei Sălăgean

„In viata nu-i ca-n fotbal.” Radu Varga

Am ajuns in finala campionatului mondial. Avem un meci greu in fata, o echipa care e in revenire si cu o medie de varsta potrivita. E meciul unei generatii, dupa victoriile de vis din calificari si grupe, fanii echipei asteapta un meci bun si spera la titlul mult ravnit. A trecut un an de la ultima victorie notabila si inafara de ultimul amical care s-a terminat la egalitate 0-0 si acasa si in deplasare, echipa pastreaza un moral bun.

Presiunea e mare iar sponsorii echipei au bagat antrenorul in sedinta cerandu-i o victorie. Tactica meciului inca nu e clara, osciland intre un 4-4-2 ofensiv sau o varianta defensiva care sa pluseze pe contratac. De o saptamana echipa e in cantonament si pune accent pe pregatirea fizica pentru ca e posibil sa intram in prelungiri si echipa trebuie sa duca mai mult de 90 de minute. In mare se merge tot pe acelasi „prim 11” care n-a dat inca gres.

Avem informatii ca numarul 10 al echipei sufera de o mica accidentare la picior dar antrenorul ne asigura ca acesta va ramane titular si va juca cu infiltratii. Din tabara cealalta, stim ca vor aborda meciul defensiv incercand sa speculeze eventualele greseli in aparare.

Este minutul 24 si cu toate ca echipa noastra are un joc de pase bun, inca nu a reusit sa puna in pericol poarta adversa. De partea cealalta lucrurile stau altfel, acestia avand cea mai importanta faza a meciului cand numarul lor 7 a scapat singur cu portarul dar din fericire a lovit bara. Ambii antrenori nu sunt multumiti de rezultat si se gandesc la o modificare  care sa schimbe fata jocului.

Minutul 40 si la un sut de la distanta, fundasii nostri sunt aproape de autogol. Antrenorul striga la ei si-i acuza de lipsa de comunicare. Pentru a nu mai risca cu driblinguri in propriul careu, mingile sunt aruncate direct in fata. De pe banca sunt ridicati doi jucatori si sunt trimisi la incalzire.

Este pauza si echipele se retrag la cabine cu un scor alb pe tabela de 0-0. Antrenorul echipei noastre trebuie sa vina cu un discurs foarte bun care sa motiveze echipa pentru repriza a doua. Nu ne dorim sa se ajunga la lovituri de la 11m pentru ca pot aparea surprize. Meciul se joaca!


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.