noiembrie, 2013

  1. Meciul se joacă

    noiembrie 24, 2013 by Andrei Sălăgean

              Dragi spectatori și telespectatori, suntem în minutul 70 al meciului și scorul este în continuare același pe tabelă și anume 0-0. Specatorii veniți la meci în număr mare își încurajează în continuare echipa favorită cu toate că afară plouă și este frig. Pentru cei care ați deschis televizorul mai târziu, aveți un scurt rezumat cu ce s-a întmâmplat până acum aici.

             Înainte de meci am avut ocazia să stăm de vorbă și cu antrenorul echipei care ne-a povestit despre meci: „Cu o astfel de ocazie te întâlnești foarte rar și e important pentru noi să fim concentrați și să nu facem greșeli. Am studiat echipa adversă fiind prezent la ultimul lor meci și am văzut cam care sunt punctele lor slabe. Dezavantajul nostru este că ei ne cunosc foarte bine vizionând mai multe confruntări și au jucători care pot să ne blocheze fazele de atac. Speranța noastră o să fie numărul 10 care e omul de creatie de la mijloc și care astăzi o să fie căpitan în lipsa numărului 24. Sperăm să nu ajungem la penaltyuri pentru că nu știu dacă jucătorii și-au revenit după ultimul meci pierdut la loviturile de la 11m. Înaintea meciului am primit un telefon de la o echipă dintr-un campionat extern și mi s-a propus o postul de antrenor acolo pe un proiect de lungă durată. Am fost nevoit să o refuz pentru că în momentul de față meciul curent este cel mai important…”

             Deși în declarații era destul de optimist, pe fața antrenorului se putea citi o ușoară îngrijorare din lipsa de soluții. Cu mai multe detalii și un interviu amănunțit o să revenim la finalul meciului când o să analizăm și cele mai importante faze.


  2. Viața și fotbalul

    noiembrie 17, 2013 by Andrei Sălăgean

    „In viata nu-i ca-n fotbal.” Radu Varga

    Am ajuns in finala campionatului mondial. Avem un meci greu in fata, o echipa care e in revenire si cu o medie de varsta potrivita. E meciul unei generatii, dupa victoriile de vis din calificari si grupe, fanii echipei asteapta un meci bun si spera la titlul mult ravnit. A trecut un an de la ultima victorie notabila si inafara de ultimul amical care s-a terminat la egalitate 0-0 si acasa si in deplasare, echipa pastreaza un moral bun.

    Presiunea e mare iar sponsorii echipei au bagat antrenorul in sedinta cerandu-i o victorie. Tactica meciului inca nu e clara, osciland intre un 4-4-2 ofensiv sau o varianta defensiva care sa pluseze pe contratac. De o saptamana echipa e in cantonament si pune accent pe pregatirea fizica pentru ca e posibil sa intram in prelungiri si echipa trebuie sa duca mai mult de 90 de minute. In mare se merge tot pe acelasi „prim 11” care n-a dat inca gres.

    Avem informatii ca numarul 10 al echipei sufera de o mica accidentare la picior dar antrenorul ne asigura ca acesta va ramane titular si va juca cu infiltratii. Din tabara cealalta, stim ca vor aborda meciul defensiv incercand sa speculeze eventualele greseli in aparare.

    Este minutul 24 si cu toate ca echipa noastra are un joc de pase bun, inca nu a reusit sa puna in pericol poarta adversa. De partea cealalta lucrurile stau altfel, acestia avand cea mai importanta faza a meciului cand numarul lor 7 a scapat singur cu portarul dar din fericire a lovit bara. Ambii antrenori nu sunt multumiti de rezultat si se gandesc la o modificare  care sa schimbe fata jocului.

    Minutul 40 si la un sut de la distanta, fundasii nostri sunt aproape de autogol. Antrenorul striga la ei si-i acuza de lipsa de comunicare. Pentru a nu mai risca cu driblinguri in propriul careu, mingile sunt aruncate direct in fata. De pe banca sunt ridicati doi jucatori si sunt trimisi la incalzire.

    Este pauza si echipele se retrag la cabine cu un scor alb pe tabela de 0-0. Antrenorul echipei noastre trebuie sa vina cu un discurs foarte bun care sa motiveze echipa pentru repriza a doua. Nu ne dorim sa se ajunga la lovituri de la 11m pentru ca pot aparea surprize. Meciul se joaca!