februarie, 2011

  1. Filozofia „Născut pentru a reuși”

    februarie 27, 2011 by Andrei Sălăgean

             Mi-am pus melodia aceasta și m-am apucat să scriu. Am vrut să scriu pentru că, întâmplător, la fel ca și în postul anterior, mi-am adus aminte de o copertă de carte. O copertă care se pare că m-a învățat mai multe decât cartea în sine.


             Sunt aproape 10 ani de când am participat pentru prima dată la o olimpiadă, cea de matematică. Și eram așa de tânăr pe atunci… Și am ajuns până pe județ. Încă mai am ziarul cu clasamentul, premiul 3 parcă am luat( Melian a luat locul I, ce vremuri). Și știu că mă pregătisem intens și eram destul de dedicat. Aveam și o profesoară extraordinară care s-a ocupat mult de noi. A fost odată când mi-am luat mâncare, caietul și cărțile de probleme și am mers sâmbăta la școală să mă pregătesc la matematică. Și era ok bă pentru ca îmi plăcea și o faceam din plăcere.
             Dar premiul trei( nu locul 3), nu e chiar așa „awesome”. Și copcil fiind eu, a venit doamna profesoară și m-a consolat amintindu-mi de citatul de pe acea carte. M-a convins să nu renunț, să îmi continui treaba, să nu mă intereseze de ceilalți și să scot cât mai bine data viitoare. Asta nu inseamnă ca fix anul următor am și luat Locul I deoarece aici nu e vorba de un film de Hollywood. Dar am continuat să cred în șansa mea la fiecare olimpiadă până ce am terminat liceul.
             În filozofia mea de „Născut pentru a reuși” un lucru de care țin seama e chiar acea maximă: „Ai învins, continuă! Ai pierdut, continuă!”. Contează totuși și să ști cum să continui. Eu personal, atunci când câștig, încerc să văd cum am făcut să câștig ca să pot aplica același algoritm și data viitoare. Când pierd e puțin mai delicat, câteodată mă mai consolez cu faptul că fail-ul a fost influențat și din exterior. De exemplu joci fotbal și pierzi din cauza arbitrilor sau mergi la un interviu dar ești răcit și tu stai acolo ca o „balegă”. Pățești! Și dacă e să fie numai și numai vina ta… apoi „dai load game și schimbi algoritmul”.
             Important e să gasești ce ai greșit și să ști că ai greșit ca să ști ce să îmbunătățești. În cele din urmă, indiferent de rezultat tu să continui!


  2. Dic!

    februarie 26, 2011 by Andrei Sălăgean


  3. Semestrul doi

    februarie 23, 2011 by Andrei Sălăgean

             A venit si semestrul doi pana la urma. Cu jumatate de gura fericita pot spune ca ma bucur ca s-a terminat sesiunea. Cealalta jumatate de gura nu e asa de fericita pentru ca nu mi-am indeplinit obiectivul, sa iau media peste 8. Din pacate jocul acesta impresionant cu o grafica de ultima generatie care se numeste Viata Reala, nu are si Load ca sa mai pot incerca fiecare examen la nesfarsit pana iau nota dorita.
             Astfel in loc sa ma consolez cu o bursa frumusica si in loc sa imi fac planuri de vacanta undeva in Europa, ma consolez cu jumatate de bursa si maximele lui Pierre de Coubertin:

    „Ai invins ? Continua! Ai pierdut ? Continua!”

    „Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este sa castigi, ci sa participi, asa cum in viata nu conteaza triumful, ci lupta. Esential nu e sa cuceresti, ci sa lupti bine.”

             Orice-ar fi, o luna inca o sa ma mai odihnesc ca sa imi recapat fortele pentru ce urmeaza si pana la urma si pentru urmatoarea sesiune. Si totusi parca anul acesta m-am descurcat mai bine, chiar daca am avut o medie mai mica decat anul trecut pe vremea aceasta. Anul trecut a fost mai tragic, dar anul acesta parca am fost mai aproape. Dar ce a fost a fost! invatam ce avem de invatat din trecut si ne concentram la viitor. Si va veni ziua aceea cand o sa ma trezesc dimineata si o sa ma consolez si cu bursa si cu maxime…


  4. Cleanin’ Out My Keyboard

    februarie 19, 2011 by Andrei Sălăgean


  5. rezultatul

    februarie 18, 2011 by Andrei Sălăgean

             N-a fost să fie!