octombrie, 2011

 1. O lună și-un pachet

  octombrie 31, 2011 by Andrei Sălăgean

           A trecut o lună de facultate. Am început tare calm anul, nimic nu e aglomerat… încă. Aștept ca din săptămână în săptămână lucrurile să se complice. Momentan timpul mi-e împărțit între facultate și BEST. Mai sunt trei săptămâni și jumătate până la EBEC local și treaba de abia acum începe. Am în mine un sălă care îmi aduce aminte din când în când că o să reușesc și atunci nu îmi mai fac probleme. Zilele acestea am decis să îmi închid porturile deschise la începutul anului pentru un joc => o să îmi crească productivitatea cu cel puțin 30%.

           Dar cel și cel mai important lucru e că am primit mâncare astăzi. Nu a fost chiar așa gravă situația ca în alte dăți, dar nici bună nu a fost. Mi-a mai rămas doar niște pateu și un colț de brânză. Aseară și azi dimineață am mâncat cereale cu lapte, după-masa am mai mâncat niște pâine prăjită cu dulceață. De ce? poi îmi era prea lene să ies să cumpăr ceva mai consistent plus că știam că o să primesc pachet. I-aș suna acuma pe ai mei să le mulțumesc dar e cam târziu. Dar nu destul de târziu pentru a-mi umple burta înainte să mă pun la somn. Mmmm slănină, ceapă și brânză.


 2. Alt scorbaci

  octombrie 28, 2011 by Andrei Sălăgean


 3. Probleme de la politehnică

  octombrie 26, 2011 by Andrei Sălăgean

           Userul Gigel Asudatu a decis sa-si ia calculator. Un computer nou costa in magazine 1000 E. Dar, deoarece Gigel avea deja blocul de alimentare, el a hotarat sa si-l ia pe componente si sa-l asambleze acasa. A cumparat placa de baza cu 150 E., procesorul cu 200 E., harddul cu 150 E., si monitorul cu 300 E. Cati euro a economisit Gigel, daca dupa 3 secunde de functionare blocul de alimentare a ars celelalte componente?

           Programatorul Butonel Mufa scrie un rand de cod la 30 de secunde, iar programatoarea Florica Gasca la trei minute. In plus, Butonel are o eroare la fiecare 15 randuri, iar Florica – 2 erori la fiecare 7. Din vina cui se va bloca prima aplicatia clientului, daca Florica scrie in Delphi iar Butonel in Assembler?

           Hackerul Vasile Jmeckeru’ a scris un program de spart parole de 8 caractere/ora. In cat timp isi va aminti Vasile parola de 32 de caractere pentru accesarea calculatorului propriu, unde se afla singura copie a programului?

           Userul Gigel Asudatu a aflat ca hackerul Vasile Jmeckeru’ si-a luat un CD cu un joc piratat. Deoarece Gigel nu are CD-ROM, el a hotarat sa treaca jocul pe hard cu ajutorul dischetelor. Continutul CD-ului este de 750 MB, volumul unei dischete – 1,44 MB, iar Gigel are numai 10 dischete. Distanta de la Vasile de acasa pana la casa lui Gigel este parcursa in juma’ de ora. De cat timp are nevoie Gigel, pana sa-si dea seama ca jocul poate fi lansat doar cu CD-ul?

           Ziua de munca a lui Butonel Mufa este de 8 ore. Dintre care petrece 2 ore pentru initierea Floricai Gasca in jocul Quake in retea, 3 ore pentru deschiderea e-mailului si a site-urilor preferate, 1 ora pentru baterea recordului la Minesweeper, 1 ora la cafea si 1 ora pauza de o tigara. La cat pleaca Butonel acasa, daca proiectul trebuie sa fie gata maine?

           Userul Gigel Asudatu a cunoscut-o pe chat pe Lenuta, o tanara de 16 ani, si a rugat-o sa-i trimita poza. Deoarece Lenuta nu cunoaste alte formaturi, in afara de .bmp, poza ei are 15 MB. Gigel are conexiune Dial-up de 28 Kb, care se intrerupe la fiecare 20 min., Apoi reconectarea dureaza 30 min. Tarifarea cu reducere este intre 3:00 si 5:00. Cati ani va avea Lenuta cand in sfarsit Gigel ii va descarca poza?

           In stare normala hackerul Vasile Jmeckeru’ compune un virus la trei ore. De la bere agilitatea lui scade cu 20%, de la gin tonic – cu o treime, iar de la vodca – de doua ori. Pe parcursul zilei de lucru Jmeckeru’ a creat doi virusi si jumatate. Ce a baut el in acea zi? Puteti spune daca pentru Vasile „stare normala” inseamna stare treaza?

           Sistemul de operare Windows 95 se blocheaza de la sine de 3 ori pe zi, iar daca este ajutat de aplicatia lui Butonel Mufa, de 9 ori. Sistemul de operare Windows Millenium cu aceeasi valoare a memoriei RAM, va cadea de 4 ori intr-o zi, cu RAM-ii dublati caderile se injumatatesc, dar aplicatia lui Mufa nu se lanseaza sub nici o conditie. De cate ori a apasat Butonel pe reset, daca RAM-ul nu a fost modificat, iar S.O.
  Windows Millenium s-a blocat la instalare de 5 ori?

           Atunci cand userul Gigel Asudatu primeste un mail in care i se promit $10.000 moca, el urmeaza intocmai si fara exceptie instructiunile primite acolo. Ca rezultat, in ziua urmatoare adresa lui ajunge in alte 2 spam-liste. Ce suma spera Gigel sa adune moca peste 3 luni? Peste cat timp el va deveni teoretic mai bogat decat Bill Gates?

           Programatoarea Florica Gasca cauta pe net in timpul programului de lucru retete de gatit. Google i-a dat 24.807 rezultate, Yahoo –18.399, iar MSN – 16.005. Cu cat este Google mai daunator decat MSN pentru procesul de munca?

           Programatorul Butonel Mufa ii scrie unei tipe pe care a cunoscut-o pe chat, 2 mail-uri de 4 Kb fiecare, iar userul Gigel Asudatu – 5 mail-uri a cate 2 KB. Care va fi traficul insumat in momentul in care cei doi vor descoperi ca isi scriu unul altuia?

           Conform lemei lui Moore, puterea de calcul a computerelor se dubleaza la fiecare 18 luni. Fiecare versiune a produselor corporatiei Microsoft ruleaza de 1,5 ori mai lent decat cea precedenta. Cu ce frecventa va trebui sa-si lanseze Microsoft noile versiuni, ca
  utilizatorii sa nu observe efectul lemei lui Moore?


 4. Polish Flags

  octombrie 23, 2011 by Andrei Sălăgean


 5. Am vedenii

  octombrie 23, 2011 by Andrei Sălăgean

  A fost o seara, aseara. Fiind un weekend de relaxare, ne-am pus la cate un pahare de ceva. Si bine-am baut pana intr-un moment si-apoi am inceput eu sa-mi aduc aminte de una alta. Sa nu ma intelegeti gresit, n-am baut ca porcii, ca alcoolicii, pur si simplu am cinstit pentru una alta.

  Si stiti momentul acela cand totul e pe mute si in slow-motion( nu eram fumat) si te uiti in dreapta si in stanga si te auzi doar pe tine. Il vezi pe amicul de langa tine cum soarbe din paharul de bere, fata din fata cum se stramba la un shot de palinca, altul care deja sta cu capul pe masa.

  Si in cele din urma, ma vad pe mine. „Fain eram”. Dar ce nu-mi placea, era fata aceea care o vedeam ca sta langa mine. Pentru cei ce nu stiu, vara aceasta am cunoscut o fata frumoasa din Serbia la Summer Course si ne-am simtit tare bine. Dar la final, evident, a plecat acasa, iar eu am inceput sa-mi vad de treaba mea. Se pare totusi ca n-am depasit situatia foarte bine si ma cam fu*e. N-am mai patit din astea.

  N-am mai scris de mult. M-am gandit sa mai povestesc una alta dar momentan scriu de pe telefon. Am zis si mai zic, o sa fie un sfarsit de an extraordinar. Multe de toate o sa se intample, sper sa am timp sa le scriu pe toate.