O lună

3 februarie, 2011 | Andrei Sălăgean

         3 februarie, în 3 ianuarie începeam noul an cu dl. Tarnovan şi cursul de MES apoi dupămasa predam proiectul la POO. A trecut o lună de când o ţin numai cu proiecte, colocvii şi examene. E aproape 3 noaptea, iar de două zile parcă nu-mi mai „intră în cap”. Nu, că nu poate, ci nu mai vrea.
         E trei noaptea şi eu azi de la opt am examen, unul nu foarte greu unde mă aştep să iau în mod normal nota zece. Trei zile am avut ocazia să tot învăţ însă nu s-a putut. Nu mai intră nimica, nu mai vrea. De vreo două ore mă chinui să învăţ ceva să nu mă fac de râs. Acum când am ajuns la final, acuma când sunt atât de aproape, acuma nu mai vrea şi nu mai vrea. M-am săturat!
         M-am săturat că de o lună tot învăţ sau mă concentrez asupra învăţatului. M-am săturat de Cluj, mi-e dor de Bistriţa. „Doar zece minute şi mă potolesc!”. N-am apucat să-mi văd oraşul în ianuarie deşi luna a avut cinci weekend-uri. M-am săturat de şniţele, sandwich-uri, de chiftele şi nu mai ştiu ce. M-am săturat de aceeaşi ciorbă de fasole fără ciolan doar pentru că e cu 2 lei mai ieftină şi de aceeaşi cartofii pire făcuţi parcă din cutii cu ursuleţi sau bebeluşi pe ele. M-am săturat de el somn ca curu( aici e şi vina mea) şi de ea mişcare pe care nu o fac. M-am săturat că toată perioada aceasta nu am putut să fac un lucru ce îmi place mie în mod deosebit fără să mă gândesc că am şi de învăţat pentru zilele ce urmează. Şi de ce? Pentru ce?
         Am tot stat şi am învăţat sau dacă nu am învăţat, am stat şi am pierdut vremea, dar nu o făceam într-un mod plăcut pentur că păstrăm un gând şi la facultate. Şi toate acestea doar ca să scot şi eu un rezultat mai bun. Să scot bursă, să-mi dovedesc „valoarea”. Să le demonstrez celor care nu ştiau sau se îndoiau de capabilităţile mele, de ce anume sunt eu în stare. Doar ca să-mi arăt că sunt „Născut pentru a reuşi”.
         Mai am aproximativ încă patru ore de învăţat. Sincer, nu ştiu ce va fi. Totuşi, după ce am scris toate acestea parcă mă simt mai bine. Mi-am reamintit scopul pentru care nu dorm la ora această şi sunt hotărât să nu adorm până nu termin treaba începută. Cu gândul că mai sunt doar 3 zile, mă întorc la învăţat. Abia aştept să se termine !


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.