America #6 – Sunt înconjurat de oameni competenți

11 iulie, 2010 | Andrei Sălăgean

         N-am mai scris de ceva vreme, ca nu am avut ce, si azi mi s-a facut pofta. O pofta deaia mare ca si pofta de ciorba de fasole cu ceapa. Asa de tare mi s-a facut chef ca am inceput sa fug spre casa sa scriu. Si am fugit vreo 15 min.
         Pe aici e vreme faina, cand nu ploua. Iar atunci cand ploua, afacerile nu prea merg. Dupa 4 iulie, s-a cam rarit lumea si e „slow”. Nu am mai mers nici pe la pizza desi mi-e foarte dor sa mai „arunc” cu aluat pe acolo. Saptamana viitoare iau si eu primul meu salar.
         Deja nu mai mi-e jena si am inceput si eu sa ma servesc din stanga si din dreapta cu inghetata sau altele. De 4 iulie am luat la greu. A fost lume de nu puteai sa zici „How are you?”. Americanii astia au o obsesie cu intrebarea asta. Toata lumea da acelasi raspuns, toti sunt ok. N-a zis unul ca il dor picioarele, sau ca nu are bani, sau ca o duce rau, etc.
         Maine am liber. In mare parte si pentru ca e finala CM. Hai Spania! Maine mai caut si de lucru. Azi am completat 240 de interbari la un chestionar pentru postul de casier la o brutarie. Pur si simplu eram curios pana unde o poate duce cu intrebarile. Apoi mi-am dat seama ca incep sa se repete si probabil incerca sa vada daca nu fac deja pe robotul. Inca o chestie ce am uitat sa v-o spun a fost de una din zile cand am fost la arcade. O sala deaia mare cu jocuri si castigi tichete si le schimbi in premii. Am spart vreo 8 dolari ca ma enerva cum niste copchii aveau un brat si eu… le tineam cu o mana. Am mai revenit dupa cateva zile, am juat de 25 de centi si am castigat 3 gume „de foc” cica. Am tot ras de guma pana ce a inceput sa ma arda ca naiba. Si am zis ca nu o arunc ca doar am jucat pentru ea. A doua zi stateam pe WC si meditam asupra deciziei gresite. Pățești!
         In incheiere va salut pe toti si sper, sper ca urmatorul post sa fie de pe noul meu laptop. Doamne ajuta! Deja m-am hotarat asupra modelului, doar banii sunt o problema. Dar vorba aceea, „Noi să fim sănătoși!”


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.