februarie, 2009

 1. Cum iti poti face viata mai usoara la birou

  februarie 28, 2009 by Andrei Sălăgean

  1. Nu umbla niciodata fara un document in mana
  Oamenii cu documente in maini dau impresia unor angajati care muncesc din greu, indreptandu-se spre intalniri importante. Oamenii fara nimic in maini dau impresia ca se pregatesc pentru pauza de cafea. Oamenii cu un ziar in maini dau impresia ca se duc la toaleta. Pe deasupra, sigura-te ca iti iei seara acasa cat mai mult de lucru, generand astfel falsa impresie ca muncesti mult mai multe ore decat in realitate.

  2. Foloseste calculatorul pentru a parea ocupat
  De fiecare data cand folosesti calculatorul, pare ca muncesti in ochii celor care trec pe langa tine. Poti trimite si primi email-uri personale, chat-ui, sa colinzi www.BeatMort.ro de la un cap la altul si in general sa te simti bine fara sa faci ceva cat de cat asemanator muncii tale. Acestea nu sunt chiar beneficiile societatii despre care sustinatorii revolutiei calculatorului le place sa vorbeasca, dar nu sunt deloc rele. Cand esti prins de seful tau – si vei fi prins – cea mai buna aparare este sa spui ca inveti sa folosesti un nou program, economisind astfel bani pe cursuri de training.

  3. Birou murdar
  Sefii pot trece neobservati daca au birourile curate. Pentru noi ceilalti, acest lucru da impresia ca nu muncim suficient. Cladeste gramezi imense de documente in jurul spatiului tau de lucru. Privitorului, dosarele de anul trecut arata la fel ca cele de azi; volumul conteaza. Fa gramezi cat mai mari si mai late. Daca stii ca vine cineva in biroul tau, ingroapa documentul de care vei avea nevoie la jumatatea gramezii si „sapa” dupa el cand el/ea intra.

  4. Mesagerie vocala
  Nu raspunde niciodata la telefon daca ai mesagerie vocala. Nu te suna nimeni doar ca sa-ti dea ceva degeaba – suna pentru ca vor ca TU sa muncesti pentru EI. Asta nu e viata. Lasa-ti toate apelurile sa ajunga in mesageria vocala. Daca cineva iti lasa un mesaj care pare a insemna munca, raspunde-i in timpul pauzei de masa, cand stii ca nu e nimeni – o sa para ca esti constiincios si silitor, chiar daca nu e asa.

  5. Pari nervos si suparat
  Dupa cum spunea George Costanza, trebuie tot timpul sa incerci sa pari nervos si suparat pentru a da impresia sefilor ca esti tot timpul ocupat.

  6. Pleaca tarziu de la servici
  Intotdeauna pleaca tarziu de la servici, mai ales cand seful este inca acolo. Ai putea citi reviste sau carti pe care intotdeauna ai vrut sa le citesti dar nu ai avut timp pana tarziu spre plecare. Asigura-te ca treci pe langa biroul sefului cand pleci. Trimite mesaje importante la ore neortodoxe (cum or fi: 9:35pm, 7:05am, etc.) si in timpul sarbatorilor.

  7. Suspina in mod creativ pentru a crea efect
  Suspina galagios cand sunt multe persoane in jur dand impresia ca esti sub presiune.

  8. Strategia de stocare
  Nu este de ajuns sa faci gramezi de documente pe masa. Aseaza o gramada de carti pe jos, etc. (manualele groase de calculatoare sunt cele mai bune).

  9. Creaza-ti un vocabular
  Citeste cateva reviste de calculatoare si invata cuvintele cheie si denumirile noilor produse. Foloseste-le liber in conversatiile cu sefii tai. Tine minte: ei nu trebuie sa inteleaga ceea ce spui, dar cu siguranta vei impresiona.


 2. Subiecte( variante ) bacalaureat 2009

  februarie 27, 2009 by Andrei Sălăgean

        Variantele de bacalaureat 2009 le poti descarca si de aici. Spor la rezolvat! Totusi nu ambala tare motoru’ ca sunt aproape identice.


 3. Intelepciune pura si nimic mai mult

  februarie 27, 2009 by Andrei Sălăgean

        Daca ai fi cumparat in urma cu un an actiuni Nortel in valoare de 1.000.000 de dolari, acum ar valora 49 000 $.

  Cu Enron, ai mai avea 16.500 $.

  Cu Worldcom, ai fi in posesia a mai putin de 5.000 $.

        Daca ai fi cumparat de aceeasi suma (1.000.000 $), bere Budweiser (la cutie), ai fi baut toata berea si apoi ai fi vandut cutiile goale la un pret de 10 centi per cutie (pretul actual din USA),atunci ai avea 214.000 $.

  Avand in vedere cele de mai sus, sfatul este sa bei sanatos si apoi „recycle”.


 4. George W. Bush

  februarie 26, 2009 by Andrei Sălăgean

  „Marea majoritate a importurilor noastre provin din afara tarii.”
  George W. Bush

  „Daca nu vom reusi, riscam sa dam gresi.”
  George W. Bush

  „Un singur cuvant insumeaza probabil responsabilitatea fiecarui guvernator, iar acest cuvant este `sa fii pregatit`.”
  George W. Bush

  „Viitorul va fi mai bun maine”
  George W. Bush

  „Avem o legatura puternica cu NATO. Suntem o parte din NATO. Avem o legatura puternica cu Europa. Suntem o parte din Europa.”
  George W. Bush

  „Suntem gata pentru orice eveniment neprevazut care poate sau nu sa se produca.”
  George W. Bush

  „Pentru NASA, spatiul este inca prioritatea numarul unu.”
  George W. Bush

  „Nu poluarea este cea care ne distruge mediul inconjurator. Impuritatile din aer si din apa il distrug.”
  George W. Bush

  „Este timpul ca omenirea sa intre in sistemul solar.”
  George W. Bush

  „Problema francezilor este ca nu au un cuvant pentru `entrepreneur`.”
  George W. Bush, intr-o convorbire despre declinul economiei Franceze cu primul ministru britanic Tony Blair.

  „Aceste chestii ale politicii de externe sunt cam frustrante.”
  GeorgeW. Bush, intr-un interviu in New York Daily News , 23 Aprilie, 2002

  „Am triplat cantitatea de bani – Am impresia ca din 50 de milioane de dolari avem disponibili 195 de milioane.” George W. Bush, Lima, Peru, 23 Martie, 2002

  „Vizita mea in Asia incepe aici in Japonia, datorita unui motiv foarte important. Incepe aici, pentru ca vreme de un secol si jumatate America si Japonia au format una dintre cele mai durabile aliante a timpurilor moderne. Din aceasta alianta, s-a nascut o era de pace in Pacific.”
  George W. Bush, care uitat acel ceva care s-a numit Al Doilea Razboi Mondial, Tokyo, 18 Februarie, 2002

  „Suntem foarte hotarati sa lucram cu ambele parti pentru a aduce nivelul de teroare la o valoare cat mai mica, valoare acceptabila si de noi si de ei.”
  George W. Bush, Washington, D.C., 2 Octombrie, 2001

  „Este alba.”
  George W. Bush, raspunzand unui copil la britanic la intrebarea „cum este Casa Alba”. 19 Iulie, 2001


 5. Cum naiba o putut ajunge in stituatia aceasta?

  februarie 24, 2009 by Andrei Sălăgean