Furnicuţa cea harnică!

18 octombrie, 2009 | Andrei Sălăgean

         In fiecare zi, in zorii zilei, sosea la serviciu său, furnicuţa productivă şi fericită. Acolo îşi petrecea zilele furnicuţa, muncea, muncea cu spor şi cânta veselă.
         BONDARUL, Director General, la firma unde lucra furnicuţa, a considerat că nu era posibil ca furnicuţa să lucreze de capul ei, aşa că a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multă experienţă.Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost să organizeze munca furnicuţei, şi a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice.
         Aşa că au angajat o PĂIANJENIŢĂ care organiza actele şi răspundea la telefon.Între timp, furnica productivă şi fericită muncea, muncea, muncea…
         BONDARUL, Directorul General era foarte mulţumit de rapoartele date de SCARABEU, aşa că a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune şi pronostice.Atunci a fost nevoie de angajarea unui GĂNDAC asistent pentru Supraveghetor…şi a mai fost nevoie de un nou calculator şi o imprimantă color.
         Curând, furnicuţa productivă şi fericită a inceput să se plângă, de toată hârţogăria şi toate rapoartele pe care trebuia să le facă.
Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca înainte.BONDARUL, Directorul General, văzând aceasta a considerat că trebuia să ia măsuri. Aşa că, a creat postul de Şef De Departament, acolo unde lucra furnicuţa productivă şi fericită.Postul i-a revenit unui GREIER, care şi-a făcut un birou nou, modern şi echipat corespunzător.Noul şef de departament, avea nevoi de un asistent, care să îl ajute in pregătirea planului strategic şi al bugetului pentru departamentul la care lucra furnicuţa productivă şi fericită.FURNICUŢA nu mai cînta ca inainte şi era din ce în ce mai stresată.
         Într-o zi, Directorul General, uitându-se pe cifre, şi-a dat seama că departamentul unde lucra furnicuţa, nu mai era la fel de rentabil ca înainte.Aşa că a angajat-o pe BUFNIŢĂ, consultant de specialiatate, pentru un diagnostic.
BUFNIŢA a stat 3 luni la firmă, în urma studiilor făcute a tras următoarea concluzie: “Departamentul are prea mult personal..”Aşa că urmând sfatul specialistului s-a făcut o reducere de personal, si ghiciti…

FURNICUŢA a fost prima pe listă, deoarece era nemulţumită mereu…

         Morala: Nici să nu-ţi treacă prin cap să fi o furnicuţă productivă şi fericită. E de preferat să fi incompetent şi nefolositor. Incompetenţii nu au nevoie de supraveghetori…, toată lumea işi dă seama de ce. Şi dacă, în ciuda “eforturilor” tale eşti productiv, să nu arăţi, pentru nimic în lume că eşti fericit. Asta nu ţi se va ierta!
         Dar dacă, in ciuda celor de mai sus, te încăpăţânezi să fi o FURNICUŢĂ PRODUCTIVĂ ŞI FERICITĂ, lucrează pe cont propriu, astfel incât să nu ţii in cârcă bondari, scarabei, paienjeni, gândaci, greieri şi bufniţe in felul ăsta…


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.