O zi de coasa

10 septembrie, 2009 | Andrei Sălăgean

         Am avut o zi cum nu am avut vacanta asta. Sti cum e vorba, cine se trezeste de dimineata, departe ajunge. La 7 eram plecat din oras si am ajuns pana la … Monor. Niste nimicuri, doar de rebetonat ceva, cel putin atat stiam.
         O vacanta intreaga am luat micul dejun la ora 12, nu si astazi. La 8 deja eram echipat de lucru. Era treaba si am zis ca vreau sa ajung repede acasa. Pana la 2 si ceva am terminat cu molozu, cimentu, lopetile si altele. Era undeva pe un deal si eu mare macho am zis ca o sa cobor cu o roaba umpluta cu 2 saci juamte de ciment, cam 100 de chile (kg). Varameo ala micu era in spate is numa facea misto: „Da ce, ti-s grele?”, „Vezi cum mergi ca o sa iti cada!”, „Haha iar ti-o cazut”, „Dar de ce mergi asa tare la vale?”, „De ce e moale roata?”. Am ajuns acasa ud pana la coccis.
         Cum dupa munca vine si mancat, am balotat asa bine un blid de zama si inca unu de cartofi pai, apoi am luat somn asa cateva minute. Si cum parca nu era de ajuns (pauza in discursul liric){tulai domne ce somn ‘mi, dar stau sa termin}(revin) imi zice bunicamea ca daca tot venim sa scoatem cartofii sambata, placerea mea de dinainte sa inceapa scoala, ar fi bine sa si cosim pe acolo….am ramas umpic asa…apoi am zis ca nu are rost sa caut argumente despre cum eu nu stiu sa cosesc si ca m-ar durea burta, capul, mana, spatele etc. si sa merg sa terminam cat mai repede. Totusi ii spun la fratemeo sa pregateasca bagajele, daca e ceva de dus acasa, cand ajung numa sa plecam. Ti-ai gasit! Dupa o ora juamte am ajuns acasa, el era de vorba cu pretinii. Cand sa plecam el oare ce facea? Manca… si ca treaba sa fie completa, ajung acasa si cand ma uit in portbagaj ma mir de ce e numa geanta cu hainele.
         Cand am ajuns acasa de la fotbal, stateam pe tron, meditam la fisiune nucleara sau fisuri anale, nu stiu exact, tot timpul el incurc, mi-am spart o besica si ma gandeam. Acu 2 saptamani am riscat si am castigat. In seara asta iar incerc. Adica imi era gandul de vreo saptamana, dar sincer nu am avut curajul. Daca castig, va anunt, in rest o zi buna!


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.