elevul îsi întrece profesorul . ZZZ . paradis

4 iulie, 2009 | Andrei Sălăgean

         Sambata 4 iulie. Noroc ca m-am uitat jos in colt sa vad data, ca parca nu mai stiu pe ce lume sunt de cand am terminat cu bacalaureatul. Nu simt cine stie ce, dar e cu totul altceva cand dimineata nu trebuie sa ma mai trezesc la 7, sa bat drumul pana la scoala jumatate adormit, sa stau pe un scaun aproape 5 ore si sa incerc sa fiu atent. A trecut si ultima saptamana de BAC si am terminat orice relatie oficiala care o mai aveam cu liceul, vine faculta’. Imi zicea cineva, „in liceu au fost o gramada de lucruri care iti era interzis sa le faci, dar le-ai facut; in facultate o sa poti sa le faci dar nu va mai fi la fel”.
         Marti, 30 iunie, ora 6:50 trezirea. Cu o fata de parca am spalat tot holul scolii cu ea, am intrat in duş iar apoi sa ma rad, camasa cea buna, pantaloni curati, calcati si negrii. M-am intalnit cu Cristi si am plecat, dupa ce am luat-o si pe Cristina. Nu aveam nici o emotie, de ce? pentru ca stiam tot, noi eram primii. Am ajuns la scoala unde am facut rapid cunoscut noul motto” Cine nu da M1 e prosti!”. Am mai schimbat impresii, dadeam cu presupusu despre ce ar putea veni iar dupa am intrat in clasa. Au urmat seturile de intrebari de genu „Eu unde stau?”, „Tu esti cu mine in banca?”, „Tu esti cu noi in clasa?”. Dupa o ora au venit si subiectele si am bagat viteza. Inafara de Traian care a afisat o fata de clown care a primit o placinta in fata, majoritatea erau socati. Unii nu erau neaparat socati, pe cat de derutati, cerand o foaie de concurs. Se mai intampla cand esti destul de bun la mate si mergi la concursuri. Cu toate ca am avut vreo ora la punctul c) la ultima problema, nu am reusit sa ii dau de capat. Ma simteam putin frustrat dupa ce am lucrat destul de mult, dar m-am consolat cu facptul ca asta este si daca a fost sa fie greu nu mi-a fost numai mie. Bineinteles ca odata ce am ajuns afara a urmat setul II de intrebari. „Ai stiut?”, „Cat iei?”, „Ai facut ultimul c)?”, „Cat ti-o dat la 6?”. Asa ca am bagat o fata orgasmica si cu un zambet Colgate am zis „10 iau. Tot am facut! A fost foarte simplu”.
         Miercuri, 1 iulie, ora 7:24. Cu gandul ca astazi e o zi si mai buna, m-am trezit, de ras nu mai trebuia si dus facusem seara, asa ca am plecat la scoala. Tin sa multumesc acelei sau acelor persoane care au avut ideea geniala sa ne puna pe toti cei de la mate-info intr-o singura clasa. Mi se pare normal sa fim aproape la bine si la greu. Asa ca nici nu am terminat bine de completat fisa ca am si inceput povestile. Am mai verificat din cand in cand pulsul la ceilalti, sa vedem cum sta treaba. Si am si avut vreme, ca mai repede de 2 ore subiectele nu au venit, ca eu la un moment dat am pus capul pe banca in speranta ca o sa atipesc putin. Ce le-o luat atat nu imi dau seama, probabil la capsat. In comparatie cu celelalte probe, aici chiar a venit simplu, foarte simplu, inexplicabil de simplu. Dar poate ca o parte din „vina” o are si profu’ de info cu care am facut probleme la refuz. Asa de multe ca mi-am si amintit unul din raspunsul la probleme: ABACABA. Era ca o revelatie pentru mine, eram asa de fericit ca m-am apucat sa zic ABACABA prin clasa. Normal ca supraveghetorii nu intelegeau nimic, credeau ca am luat-o pe naspa si invoc ceva divinitate incasa. Am iesit dupa 2 ore, dupa ce m-am verificat destul de bine. Se citea o fericire pe fata tuturor de parca au iesit de la o casa de toleranta. Nici nu mai avea rost sa intrebi ce nota o sa ieie cineva. Trebuia sa te uiti atent sa ii faci din spranceana si ti se raspundea scurt si la obiect „ZECE ZERO ZERO” &copy Cristi.
         Joi, 2 iulie, 06:10, coafura rezista. Am ajuns sa ma terzesc inaintea lui tata. Cica la 7 incepea asa ca ne gandeam sa ajunge pe la fara un sfert. La jumate eram jos, echipati, umpic mancati si cu pofta de viata. Ajung cu Cristi in fata la Cristina si ei ii trece prin cap sa mergem mai repede cu masina, ca sa apuce sa se incalzeasca, sa mai fac podu de sus…treburi deastea. Noi nu si nu ca ne incalzim pe jos, dar ea sa mergem…ca toti mergem. Pana la urma ne-em lasat convinsi. Si normal ca realitatea m-a trezit cu o palma cand am ajuns la 6:35 la scoala si nu erau numai vreo 10. „Asta patesti daca te iei dupa o femeie!”. 6:35 si eu eram la scoala, nici daca venea Brian Souza cu un elicopter sa ma felicite pentru blog si tot un ma trezeam asa de repede, nici daca era tot terenul de fotbal plin cu nimfomane blonde de 19 ani si nu veneam asa repede. Nici copiii copiilor mei nu ma vor crede. Pe la 7 jumatate au ajuns si profesorii si au inceput prezenta. Au separat fetele de baieti la aruncarea greutatii si au plecat s-au dus la cei cu sprint si saritura la groapa. Bai frate zici ca erai in Baywatch, jumatate de turnanta de la teren era plina de fete care mai de care inalindu-se in slow-motion, ueeei! Intre timp, ne-am incalzit si noi, am mai exersat aruncarea. Fireste ca din multimea medie de masculii trebuia sa fie unul cu mintea mai neteda care sa f*tă meciu. Cum printre noi erau si unii care aveau emotii cu proba si asteptau sa mai arunce odata inainte de masuratoarea oficiala ne-am asezat si asteptam sa arunce dupa care luam bila. Spirit de fair-play, totul ok pana vine ăla destept si se baga se ia bila asa din senin ca el vrea sa mai arunce inca o data. Un prieten il roaga sa stea la rand ca sunt unii care nu au aruncat deloc. Bine mă! ca nu-i prost el si mai da si replica de furnicar:”Esti smecher? Lasa ca vedem noi dupa!” – se recomanda a vizualiza urmatorul material. Norocul mi-a suras insa la proba de sarit la capra, pentru ca intamplator ma aflam pe aproape, erau deja 9 intrati si mai putea unul. Cine o fost al zecelea? Eu am fost! A venit apoi si randul fetelor „la capra”, deci era de asteptat. Atunci a intervenit o mintea sclipitore si a desenat un careu de ‘paradis’. Dar nu unul normal, ci unul care incepea de la -3 si se termina la 9, cam asa ceva. S-a adunat lume cu chistoace, cioburi de sticla, pietricele, bete, muschi, sticle…Eu eram cu cheile. Deci asta cred ca o fost cea mai tare parte a zilei. Pentru asa ceva m-as trezi in fiecare zi de la 6. Super tare, mai ales ca am si castigat; si da, tin sa va anunt ca inca mai pot deschide interfonul, nu s-a stricat nimic. Au urmat apoi saritura in lungime si baschetul la mine, handbal si fotbal la ceilati. Din toti cei care au dat fotbal, numai vreo 3 au dat gol. Oare asa de greu e? normal ca s-au gasit scuze rapid -> nu mi-a dat pasa buna. Ete floşc. Zia s-a terminat pe la 12, la fel cum a si inceput, adica bine. десять нуль нуль.
          Istoria acestui bac a fost si ea scrisa si asteapta sa fie citita cand va veni timpul. Inafara de matematica, eu sunt multumit de ceea ce am facut. In rest va doresc la toti sa intrati la facultate acolo unde va doriti si sa ne vedem cu bine. Bacalaureatul s-a terminat. Orice sfarsit este un nou inceput, iar( cel putin pentru mine) inceputul e cel mai greu !


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.