Cum se mimeaza „standard”

25 martie, 2009 | Andrei Sălăgean

      Weekendul acesta, nu mi-am gasit mai bine decat sa merg la un concurs de mate la Sibiu. Ooooaaaauuuu, Sibiu, super tare trebuie sa fie. Numai ca nu am luat in calcul ca voi fi singurul de a 12, inca vreo 3,4 de a 11 si restul de la a 9-a in jos. Si nici faptul ca voi merge cu un microbus(probabil mai batran ca mine) ascultand muzica tiganeasca sau populara sau care nu imi place. Cu toate acestea am fost foarte entuziasmat cand am intrat in Sibiu. Pana cand am vazut internatul unde imi voi petrece urmatoarele zile. Deprimant, urat, vechi, aratand a spital(nu in sensul bun), aproape ca se darama.
      Totusi eu am venit pentru concurs si NIMIC nu imi putea lua din optimism. Nici macar cantina, sau paturile gen spital cu saltea, absolut nimic. Cu toate ca eram destul de aproape de periferie, nu ne lua mai mult de 10 minute sa ajungem in centru. De centrul din Sibiu nu am cuvinte. Era exact opusul la tot ce am intalnit pana atunci de cand am intrat in oras. Extraordinar…pacat ca nu mi-am facut niste poze.
      Dupa ce ca in prima seara au urlat niste soferi la noi, ca ei vreau sa doarma, a doua seara ne-am adunat in camera cea mai indepartata si am decis sa jucam mima, in liniste. Bine asta dupa ce am jucat mafia, dar am renuntat ca imi venea sa adorm. Incepand cu ‘sfecla’ si pana la ‘evident’ atata am mai ras, in liniste, de am si uitat ca mi-am stricat cureaua in timp ce faceam ca un „scorbaci” si mi-am dat in genunche cu ea. Totusi la un moment dat mi-a venit mie sa mimez ‘standard’. Pfuai de mine! Prima si prima data m-am gandit la unitatile standard…am inceput sa mimez litru, secunda, metru…si nimic. Apoi imi vine mie impresionanta idee de standarde europene. Si iau frate pe rand cioban, stele, stele in cerc, ciobanu face branza, ce i cu branza in uniunea europeana…si asa mai departe. Radeau ceilalti din cealalta echipa de faceau spume la gura.
      Si asta o fost pentru mine vizita la Sibiu. Nu foarte multe, dar nici putine. M-am consolat totusi la intoarcere cand am gasit un automat cu bile de cauciuc – bucuria vietii mele – si am bagat niste monede. Surpriza nu a fost bila ci bilele pentru ca au iesit doua. Le-am bagat in buzunar si am plecat. Azi mai am una, pentru ca una e la prof. de informatica. Cealalta asteapta sa vada lumiuna coridorului destul de curand!


Un comentariu »

  1. Anonim spune:

    Se organizeaza un important experiment international privind capacitatea oamenilor de a experimenta in conditii deosebite. Sunt selectati reprezentati ai mai multor nationalitati si sunt inchisi pentru trei zile intr-o celula 3×3, avand la dispozitie doua bile metalice.
    Dupa trei zile:

    Peretii celulei germanului sunt acoperiti cu formule matematice si fizice referitoare la deformarile obtinute prin ciocnirea bilelor.

    Japonezul a realizat cu cele doua bile un dispozitiv absolut revolutionar care reduce drastic poluarea si inlatura gaurile din stratul de ozon.

    Romanul sta ciucit intr-un colt, bilele nicaieri:
    – Unde sunt bilele?
    – Una s-a stricat, iar pe cealalta am pierdut-o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.