noiembrie, 2008

 1. Sfântul Apostol Andrei

  noiembrie 30, 2008 by Andrei Sălăgean

  „Am aflat pe Mesia, Care se tălmăceşte Hristos” (Ioan 1#41)

        Sf. Apostol Andrei a fost din Betsaida, orasel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Dar, daca a auzit, a doua zi dupa Botezul lui Iisus in Iordan, pe dascalul sau Ioan, aratand cu degetul catre Iisus si zicand: „Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii” (Ioan, 1, 29), Sfantul Andrei, lasandu-l pe Ioan, a urmat dupa Hristos, zicand fratelui sau Petru: „Am gasit pe Mesia, care se talcuieste Hristos” (Ioan, 1, 41). Si astfel, l-a tras si pe Petru spre dragostea lui Hristos. Drept aceea, Sfantului Andrei i se mai spune si Apostolul cel dintai chemat al Domnului. Si se afla in Scriptura si alte multe invataturi despre dansul.

        Din zilele acelea, ca si ceilaiti Apostoli, Sfantul Andrei a urmat Mantuitorului, insotindu-l pe drumurile Tarii Sfinte, adapandu-se din izvorul nesecat al dumnezeiestilor descoperiri pe care le aducea Mantuitorul. A fost martor faptelor minunate savarsite de Domnul, s-a impartasit din cuvantul dumnezeiesc, datator de viata, al credintei celei noi intemeiata de Hristos, si, mai presus de toate, a vazut Patimile Domnului, a plans moartea Lui pentru noi si s-a intarit in credinta, in ziua Invierii.

        La randul ei, Traditia Bisericii ne spune ca, dupa Inaltarea Domnului la cer si dupa Cincizecime, Apostolii au tras la sorti si au mers in toata lumea, pentru propovaduire. Atunci, acestui intai chemat, i-a cazut sortul sa mearga in Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, cu tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunare si Scitia (adica Dobrogea noastra) si pana in Crimeia. Insa, a umblat in aceste locuri nu in graba, ci, in fiecare, zabovind si rabdand multe Impotriviri si nevoi, pe toate biruindu-le cu ajutorul lui Hristos. S-a intors la urma din nou in Bizantia, hirotonind acolo episcop pe Stahie si, strabatand celelalte tari, a ajuns la tinutul Peloponezului, unde pe multi i-a tras de la idoli la Hristos. Tot din Traditie, mai stim ca Sfantul Andrei a avut si un sfarsit de mucenic, fiind rastignit, la Patras, langa Corint, cu capul in jos, pe o cruce in forma de X, careia i s-a spus „Crucea Sfantului Andrei”. Dumnezeului nostru slava!


 2. Injuraturile cu pikachu merg foarte bine

  noiembrie 30, 2008 by Andrei Sălăgean 3. Fabricile se doteaza cu un ceas inteligent cu cuc…

  noiembrie 30, 2008 by Andrei Sălăgean

  America

  Ora 8: Cucu-cucu, bine-ati venit la lucru !

  Ora 12: Cucu-cucu, pauza de lucru !

  Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru !

  Japonia

  Ora 8: Cucu-cucu, deja sunteti la lucru?

  Ora 12: Cucu-cucu, continuati lucru’ !

  Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru !

  Ora 20: Cucu-cucu, plecati va rog de la lucru !

  Romania:

  Ora 8: Cucu-cucu, a venit careva la lucru?

  Ora 12: Cucu-cucu, a inceput cineva lucru?

  Ora 16: Mai e cineva la lucru?


 4. Dreptul la alocatie

  noiembrie 29, 2008 by Andrei Sălăgean

  Stimate Domnule Director,

  Subsemnatul M. Vasilica, cu domiciliul in Csi de Campie,muncitor in cadrul atelierului X, va aduc la cunostinta cu respect
  urmatoarele:
  In urma cu multi ani m-am casatorit din dragoste cu o vaduva care avea o
  fata de 18 ani. Tatal meu, dupa casatorie m-a vizitat de mai multe ori, ca pana la urma sa se indragosteasca de fiica vitrega, cu care in cele din urma sa se asatoreasca, fara a-mi cere consimtamantul. Deci fiica mea vitrega mi-a devenit mama vitrega, iar tatal meu ginerele meu. Sotia tatalui meu, adica fiica mea vitrega, care in acelasi timp este mama mea vitrega, a nascut un baiat, care este nepotul meu, fiindca eu sunt sotul mamei fiicei mele vitrege, dar acest baiat este si fratele meu. In acelasi timp, sotia mea a devenit bunica, deoarece este mama sotiei tatalui meu, iar eu sunt nepotul sotiei mele. Nu mult mai tarziu, sotia mea a nascut un baiat care a devenit cumnat cu tatal meu, fiind fratele vitreg cu sotia tatalui meu si in aceasta calitate este si unchiul meu. Copilul meu este fratele mamai mele vitrege, iar prin mama mea vitrega, sotia mea a devenit bunica si eu am devenit bunicul meu propriu.
  Avand in vedere cele de mai sus, intreb:
  Daca copilul meu, care in acelasi timp este unchiul meu, cumnat cu tata si frate cu mama mea vitrega, are drept la alocatie de stat pentru copii ???
  M. Vasilica,


 5. Trebuie sa sti sa prinzi momentul

  noiembrie 27, 2008 by Andrei Sălăgean