Pana la urma bancurile cu politisti sunt adevarate…

25 septembrie, 2008 | Andrei Sălăgean

      Cam la aceasta concluzie am ajuns astazi. Pe bune! Acuma hai ca bancurile cu blonde erau cum erau da cu politistii am vazut eu cu urechile mele. Si nu doua, trei, aproape toate glumele ai putea zice ca sunt luate din realitatea de zi cu zi
       Dupa o zi plina in care printre altele mi-am luat si carnetul de sofer, m-am intalnit cu vestitul politist de la examinari, domnul B. Il vazusem si data trecuta dar acum a fost ceva cu totutl si totul diferit. Cu siguranta o sa imi ramana pentru mult timp expresia fetei in minte. Ca sa o iau pe scurt. Poate va suna a banc, dar nu e.
       La intrarea in sala de testarea la legislatie auto erau doi politisti. Unul in fata, citea de pe foaie, se uita in buletin, apoi la tine, facea conexiunea, iti zicea numarul de ordine si te lasa sa treci. Al doilea, statea la masa(adica B.) si iti dadea o anexa sa o completezi cu cate ceva dupa cum iti spunea el. Salagean Andrei, tu ai numarul 23. Ma caut de buletin, se uita si trec de primul filtraj. Si ajung la al doilea. Scriu 23, apoi cat. B si…in fata era o hartiuta unde era scris cu 22144. Politistul ia foicica, pune pixul la mijloc si „baga duma”: „Scrie cifra asta!”, ma uit mirat la el, si mai intreb odata, ” Ce sa scriu?” si pe un ton mai serios „Scrie ma cifra asta odata !!!”. Eu dupa ce 7 ani am fost la olimpiada de matematica an de an scriu pe hartie, normal, 1. In momentu ala, deja „i-o sarit mustaru”, si incepe sa strige cu o tenta generala: „%$&@# mama voastra! Poi voi nu stiti sa scrieti ma? Sunteti tampiti?”. Si completeaza cu un geniu mai ceva ca Pitagora. „Scrie ma cifra asta lunga!!”. Si o scriu.
       Deci pe cuvant, daca nu as fi avut nimic de riscat…ii ziceam eu cateva legate de numere ca nu uita nici cifrele de la pantofi. Si cu siguranta nu eram singurul. Asa ceva nu se poate dom’le! Apoi cu o ironie asa seaca, ii spune unuia care nu stia unde sa se aseze, si s-a pus in prima banca, desi era liber in spatele lui. „Domunele tu de ce te-ai pus acolo? Te asezi dupa pozitia soarelui? E ceva legat de stelele din Calea Lactee?”. Dar a trecut si asta.
       Pana la urma e important ca am scapat, nu am mai avut probleme cu babele si de maine o sa am si carnet de sofer cat. B. Tot raul spre bine si toata berea in pahare.


Niciun comentariu »

No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.