Oleeee, ole, ole, oleeeee, Popica director nu mai e

5 aprilie, 2008 | Andrei Sălăgean

      Profesorul de informatică de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din municipiu, Ioan Pop, şi-a dat ieri demisia din funcţia de director executiv. Acesta şi-a justificat gestul prin faptul că nu a găsit sprijin în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, în speţă a “generalului” Mihai Mureşan, într-un moment deosebit pentru viaţa colegiului, când, susţine Pop, trebuia negociată formarea unei echipe manageriale căreia să i se dea legitimitate în misiunea extrem de dificilă de a realiza campusul şcolar. “Domnul Mureşan nu înţelege importanţa acestui moment pentru şcoală probabil şi datorită faptului că aceia care i-au dat frâiele Inspectoratului Şcolar au ţinut cont mai mult de dorinţa lui de conducere şi mai puţin de putinţa lui. Nu poţi fi în acelaşi timp şi inspector şcolar general, director al filialei bistriţene a Universităţii «Vasile Goldiş» din Arad, dar şi profesor la Colegiul Naţional «Liviu Rebreanu»”, a declarat Ioan Pop.
       Ioan Pop s-a arătat extrem de nemulţumit şi de faptul că inspectorul şcolar general Mihai Mureşan are patru ore pe săptămână şi nu se prezintă la toate, dar mai ales pentru că inspectorul Mureşan a exercitat presiuni asupra conducerii unor şcoli, printre care se numără şi “Liviu Rebreanu”.
       Ioan Pop a fost numit cu delegaţie din septembrie 2007, când i-a expirat “mandatul” directorului de atunci, pesedistul Constantin Rus. Pop a declarat că nu este membru PNL şi că nu şi-a depus dosarul pentru concursul de directori, ieri fiind ultima zi de înscriere. Mureşan l-a căutat telefonic pentru a-l face să-şi schimbe opinia, dar străduinţa “generalului” nu l-a convis. Pop va rămâne în fotoliul de director executiv până când ISJ va numi un înlocuitor din rândul celor care şi-au depus dosarele pentru această funcţie – directorul adjunct al Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”, Doina Petrean, şi unul dintre foştii directori executivi ai unităţii, Contantin Rus.

Sursa: Mesagerul de Bistrita – Nasaud


2 Comments »

  1. Anonim spune:

    Doamna Petrean ar fi cea mai buna alegere pt viitorul CNLR

  2. Anonim spune:

    Doamne Doina Petrea ar fi alegerea perfecta pentru CNLR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.